Sok jobboldali, Fidesz szimpatizáns egyáltalán nem érti mi a problémája az embereknek a kétharmados parlamenti többségű Fidesz-KDNP koalícióval. Ezt a kérdéskört szeretném boncolgatni. Szeretném, ha egyre több és több Fidesz szimpatizáns látná be, hogy valami nem működik jól. Miért tartom ezt fontosnak? Azért, mert csak teljes társadalmi összefogással lehet előrelendíteni az országot. Ha végignézünk az elmúlt cirka 25 év politikáján egy valami állandó volt. A széthúzás. Ezen mindenképp változtatni kell. Attól hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet, kellene lennie egy úgynevezett társadalmi együttműködésnek, ami úgy érzem hiányzik. Hogy miért nem sikerült ez a Fidesznek? Ezt fogom listába szedni.

1. A 2010-es választások megnyerése után nagyjából azonnal megújult Magyarország Alaptörvénye. Ezzel alapvetően semmi baj nem lenne, azzal viszont biztosan probléma van, hogy ha ezt a kétharmados többségű Fidesz akkor és úgy módosítgatja, ahogy az neki jól esik.

2. A választási rendszer is megváltozott. Alapvetően ezzel sem lenne baj, azonban ha hozzávesszük, hogy egyedül a Fidesz járt jól ezekkel a változtatásokkal, már árnyaltabb a kép.  Ha ez nem lenne elég, azért sikerült belenyúlni a főváros dolgaiba is. A 2014-es tavaszi választások után jól látszott, hogy az ellenzéknek igenis van esélye Budapesten, mindenképpen úgy kellett alakítgatni az önkormányzati választás szabályait, hogy a darabjaiban lévő ellenzéknek össze kelljen fognia ahhoz, hogy eredményt tudjon felmutatni. Ez a számítás is bejött.

3. Illiberális demokrácia. Na erről nem fogok sokat írni. Egész egyszerűen tiltakozom az ellen, hogy Törökországhoz vagy Oroszországhoz  hasonló legyen a politikai helyzet hazánkban.

4. Ami 2006 körül nem volt jó, az most hirtelen bevezetendő lett. A Fidesz hangosan szólalt fel a tandíj ellen,és  az internetadó ellen is korábban. Érdekes módon kormányra kerülés után máshogy áltak ezekhez a dolgokhoz.  De ugyan ilyen az oroszokhoz fűződő viszonyuk is, 2010 előtt még vasvillával kergettek volna ki minden oroszbarátot, ma konkrétan ott tartunk, hogy még 2040-ben is törleszthetjük az állítólagos Paks2-t.

5. A trafikok helyzete is felháborító, szerencsére ezt sem kell sokat ragozni, már meg sem lepődtünk rajta, hogy többségében a Fideszhez közel álló emberek jártak jól a trafikok kiosztásánál, ahelyett, akik korábban ebből éltek. Na igen. A Fideszt ez sem zavarta.

6. Elképesztő, hogy egy társadalmilag alig támogatott párt, mint a KDNP beleszól az életünkbe. Most éppen azzal az ötletükkel áltak elő, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházak. A KDNP ne akarjon ilyen jellegű javaslatokkal előállni, ugyanis nem demokraták és nem is néppárt.

7. Nagyon zavaró a Fideszen belül népszerű cinikus hangvétel. Azt gondolják, ha a teljes lakosság 27 százaléka rájuk szavaz, megtehetnek bármit és kimondhatnak bármit. Rosszul gondolják. Nekik a teljes lakosságot kell szolgálniuk, ők vannak értünk és nem mi értük!

Nagyon röviden ennyi. Van még! De ez is bőven elég.
Építsünk közösséget, beszélgessünk emberekkel. Együtt változtathatunk a dolgokon!